VI STE OVDE: Naslovna Psihoterapija Individualna psihoterapija

PSIHOTERAPIJA - Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija je terapijski proces koji se fokusira na pojedinca i njegove emocionalne, mentalne i psihološke potrebe. Ova vrsta terapije pruža siguran prostor i podršku u kome klijent može slobodno izraziti svoje misli i osećanja i raditi na ličnom razvoju i isceljenju. Glavni benefiti individualne terapije uključuju dublje razumevanje sebe, smanjenje simptoma neprijatnosti i teskobe, poboljšanje odnosa sa drugima, i povećanje opšteg osećaja dobrobiti i zadovoljstva.

Individualna psihoterapija je susret između terapeuta i klijenta u bezbednom okruženju i u trajanju od 50 minuta. Individualna psihoterpaija daje najbolje rezultate kada postoji kontinuitet. Obično se održava jednom nedeljno. Promena ne nastaje samo tokom seanse, več i u periodima između seansi kada klijent samostalno "obrađuje" prorađeni sadržaj i tok rada sa seanse.

 

 

Odlučiti se i krenuti na psihoterapiju je uglavnom velika odluka

kako mogu da vam pomognem da prevaziđete probleme?

Dobar terapeut ima duboko interesovanje za klijenta

Jedna od važnih osobina terapeuta je sposobnost da vidi osobu iza njenih odbrambenih mehanizama, kao i njen potencijal odnosno buduću osobu koja tek bi trebalo da nastane tokom terapijskog procesa.

TEME KOJE SU NAM SVIMA BLISKE

NAJNOVIJE OBJAVE NA MOM BLOGU POSVEĆENE PSIHOTERAPIJI

Prevara u braku, ima li braka ili veze posle prevare?

Kada govorimo o prevari najpre treba da se zapitamo da li je prevara rezultat disfunkcije u partnerskom odnosu ili rezulatat pojedinačnih potreba nekog od partnera. Ono što praksa pokazuje j...

Strah od odbijanja

Strah od odbijanja je jedan od najčešćih emocionalnih izazova sa kojima se pojedinci suočavaju u interakcijama sa drugima. Ovaj strah može imati duboke korene u prošlim iskustvima, em...

Fabing - fenomen današnjice koji ugrožava odnose

Prekomerna upotreba pametnih telefona generalno podstakla je mnoge naučnike da istraže potencijalne posledice ovakvog ponašanja. Korišćenje telefona u društvu drugih ljudi ima ...

kontaktirajte me

sa zadovoljstvom ću vam pružiti podršku

Učitavanje
Vaša poruka je poslata. Hvala

Terapija je siguran prostor, bez osude,
koji će vam pomoći da otkrijete svoju unutrašnju snagu,
prebrodite trenutne prepreke, i iskoristite svoj puni potencijal

U današnje vreme, veliki broj klijenata čine zdrave, stabilne osobe koje se suočavaju sa trenutnim problemima i teškoćama, te im je potreban neki vid stručne podrške da ih prevaziđu.

Ako želite da porazgovaramo ili zakažete termin za individualnu, online ili terapiju za parove, ili imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, slobodno me kontaktirajte. Očekujem vašu poruku ili poziv i radujem se prilici da vam pomognem na vašem putu ka emocionalnom blagostanju.